Itália legöregebb szemüveggyártó manufaktúrája az immáron 138 éves múltra visszatekintő ízig, vérig olasz gyökerű vállalat a Lozza. A fivérek már a gyár alapítása előtt is szemüveggyártással foglalkoztak kezdetleges, kisipari körülmények között. Az értékesítést a szerteágazó család és a barátok közreműködésével indították el.

Az igazi áttörést később Giovanni Lozza érte el, két partnerével karöltve 1878-ra felépítette a gyárat Cadore mára meghatározó ipari parkjának helyén, mely napjainkban is otthont ad történelmi márka egyik üzemének.

A két világégés között tovább bővült a birodalom. Iroda nyílt Salò-ban, raktár épült Milánóban és Rómában is. Eddigre már nemzetközi elismerést vívtak ki állandó fejlesztéseikkel és masszív, minőségi termékeikkel. A második világháború után érett be igazán a tervező részleg munkája, ekkortájt jelentek meg a napjainkban is kultikus darabok. Remek példa erre az 1940-ben tervezett Zilo Sport, mely ma is változatlan formában kapható.

Napjainkban, mikor előszeretettel inspirálódunk a régmúlt jellegzetes viseleteiből, hatalmas kincs a több mint száz évre visszanyúló technikai tudás, anyagismeret és gazdag design gyűjtemény, amit generációk óta ápol a cég.  A márka hagyományosan nagy hangsúlyt fektet a történetük során ikonikussá vált modellek újraértelmezésére, mindemellett jó ízléssel merítkezik az Art Deco és a Dandy stílusirányzatokból is.

Napszemüveg kollekció »
Optikai kollekció »